• ELBA Day ‒ lekvárovo-chlebíkové hody
          • ELBA Day ‒ lekvárovo-chlebíkové hody

          • Aj tento rok sa v areáli našej školy uskutočnil Elba day ‒ každoročné varenie lekváru a pečenie chleba. Niesol sa hlavne v udržiavaní regionálnych tradícií. V príjemnom prostredí relaxačného altánku si žiaci mohli vyskúšať varenie s dlhoročným a najosvedčenejším spôsobom prípravy lekváru, typickým hlavne pre východ Slovenska. Žiaci sa čo-to dozvedeli aj o liečivých účinkoch sliviek. Hovorieva sa o nich, že sú antioxidačnou bombou. Významnými látkami ich plodov sú totiž polyfenoly, ktoré majú antioxidačné účinky a chránia organizmus pred zhubným pôsobením voľných radikálov. Príprava na slivkový lekvár je dvojdňová. Prvý deň sa slivky odkôstkujú a rozomelú, druhý deň sa od siedmej hodiny ráno začína variť lekvár.

            Vsádzanie bochníkov do pece a správne pečenie zabezpečil tvorca myšlienky lekvárovo-chlebíkových hodov, zriaďovateľ škôl ELBA Ing. Emil Blicha, ktorý krásne voňajúce, dozlatista upečené bochníky chleba aj rozkrájal. Pohostil nimi každého, kto si túto jedinečnú akciu nenechal ujsť. Žiaci si okrem miešania lekváru mali možnosť vyskúšať v školskej záhrade aj rôzne športové aktivity.

        • Slávnostné otvorenie školského roka
          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Riaditeľstvo SSŠŠ ELBA Vás pozýva na slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

             

            2. septembra 2021 o 9.00 hod. v sídle školy na Smetanovej 2 Prešove

                                     

            Vyučovanie sa začne 3. septembra 2021.

        • Majsterka Slovenska v in-line korčuľovaní
          • Majsterka Slovenska v in-line korčuľovaní

          • Minulého roku v júli v Trnave sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v in-line korčuľovaní. Na týchto pretekoch sa našej žiačke Emme Hympánovej podarilo získať majstrovský titul v kategórii juniorky. Pre pandémiu koronavírusu sa však pretekári nemohli stretnúť pri spoločnom vyhodnotení a tak sa k Emme dostalo ocenenie až teraz.

            Emme srdečne blahoželáme a prajeme jej veľa ďalších úspechov!

        • Športový deň a varenie guľášov
          • Športový deň a varenie guľášov

          • K tradíciám škôl ELBA patrí športový deň spojený s varením guľášov, ktorý sa organizuje deň pred rozdávaním vysvedčení - 29. júna. Tento školský rok sa ho zúčastnilo 100 žiakov. Všetci účastníci boli poučení o BOZP triednymi učiteľmi. Súťažné disciplíny prebiehali v štyroch skupinách, pod dohľadom učiteľov:

            • Hod polenom: Mgr. Jarmila Pramugová, PaedDr. Erika Petrašková, PhD., Mgr. Eduardo Sosa
            • Hod na cieľ: Mgr. Ivana Vozarská, Mgr. Katarína Valková, Ing. Juraj Olejník
            • Kop na cieľ: Mgr. Simona Kokindová, Mg. Milan Kundľa, Mgr. Miriam Bezegová
            • Prekážková dráha: Mgr. Radoslav Kubánka, Mgr. Jakub Gondžúr, Ing. Matúš Grega

            Vedúcim športového dňa bol Mgr. Milan Kundľa.

            Cieľom cvičenia bolo upevnenie branno-športových vedomostí a zručností, psychickej a fyzickej odolnosti, zároveň tímovej práci a zodpovednosti a zručností pri príprave guláša v jednotlivých triedach pod vedením triednych učiteľov.

            Športový deň prebehol v súlade s časovým harmonogramom, bez zdravotných komplikácií. Na záver sme vyhodnotili najúspešnejších žiakov a žiačky v jednotlivých disciplínach a porotcovia vyhodnotili súťaž vo varení guláša.

        • Cvičenie na ochranu života a zdravia
          • Cvičenie na ochranu života a zdravia

          • 24. júna 2021 sa 50 žiakov našej školy zúčastnilo Cvičenia na ochranu života a zdravia a Behu olympijského dňa. Všetci účastníci cvičenia boli poučení o BOZP na hodinách športovej prípravy. Výučba na Delni prebiehala v piatich skupinách, pod dohľadom učiteľov:

            • Dopravná výchova: Mgr. Viera Voľanská Huntejová, PaedDr. Erika Petrašková, PhD., 
            • Civilná ochrana: Mgr. Ivana Vozarská, Mgr. Katarína Valková,
            • Pohyb a pobyt v prírode, topografia: Mgr. Zuzana Petreková, Ing. Iryna Leshko, PhD., 
            • Zdravotná príprava: Mgr. Simona Kokindová, PaedDr. Miriam Berezovská,
            • Technické činnosti a športy: Mgr. Milan Kundľa, Blanka Hympánová.
            • Beh olympijského dňa: PaedDr. Marcela Mrázová, PhDr. Miloslava Olerník Štefanová, Mgr. Radoslav Kubánka, Mgr. Richard Purdeš.

            Vedúcim COZAZu bol Mgr. Milan Kundľa.

            Cieľom cvičenia bolo upevnenie branno-športových vedomostí a zručností, psychickej a fyzickej odolnosti, naučenie sa činnostiam pri situáciách ohrozenia a získanie schopnosti poskytovať prvú pomoc. Cvičenie prebehlo v súlade s časovým harmonogramom, bez zdravotných komplikácií. Na záver jednotliví učitelia vyhodnotili prácu žiakov na stanovištiach a spolu sa presunuli na ukončenie účelového cvičenia do areálu SSŠŠ Elba. 
             

        • Výstava starožitných a raritných predmetov
          • Výstava starožitných a raritných predmetov

          • Je peknou tradíciou v rámci našich škôl, že koncom mája Súkromné centrum voľného času ELBA organizuje Výstavu starožitných a raritných predmetov, ktorá nesie meno nášho dlhoročného kolegu a zakladateľa tohto podujatia, pána Ing. Juraja Bessenyiho. V tradícii pokračujeme aj tento školský rok, síce trochu neskôr, ale to len preto, že nám to situácia okolo nás nedovolila v pôvodnom termíne. Zaujímavá a podnetná výstava nielen pre učiteľov, ale hlavne pre našich žiakov, bola slávnostne otvorená 8. júna 2021. Je inštalovaná v učebni I. A v pavilóne B – prízemie SSŠŠ ELBA a prístupná bude až do 30. júna 2021, denne od 9.00 do 14.00 hod. Najlepšie exponáty budú  ohodnotené odbornou porotou a získajú ocenenie.

             

        • MDD v Ekoparku
          • MDD v Ekoparku

          • Medzinárodný deň detí je sviatok, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta, zvyčajne každoročne 1. júna. Na Slovensku sa slávi od roku 1952. Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve, v Švajčiarsku v roku 1925. Wikipédia

            Ani u nás, na SSŠŠ ELBA, samozrejme nezabúdame na tento deň. Tento rok sme sa rozhodli osláviť Deň detí inak ako doteraz. Rozhodli sme sa navštíviť EKOPARK Holá hora v Prešove, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti, starším Prešovčanom dobre známej, Kolmanovej záhrady. Mnohí žiaci našej školy navštívili EKOPARK po prvý raz v živote. Po necelej hodine chôdze vychádzkovým tempom cez rušné mesto sme dorazili do cieľa. Veríme, že spojenie udržiavaných trávnatých ihrísk, pestovanej záhrady s popismi zaujímavých rastlín a stromov, malej farmy s poníkmi, ovcami, kozami, ale aj voliérami pre andulky, hrdličky či holuby  príjemne prekvapilo a zaujalo našich žiakov. V EKOPARKU sa dokonca nachádza aj dnes populárny knižný stánok, z ktorého si bezodplatne môžete vziať akúkoľvek knihu a takisto akúkoľvek svoju knihu tam priniesť. Voľné dopoludnie bez príkazov a zákazov strávili naši žiaci športovými hrami, prehliadkou parku, niektorí si urobili aj malý piknik v tráve, neformálne konverzovali s učiteľmi.

            Hladní a smädní využili služby miestneho bufetu. Napokon prišiel rad aj na nevyhnutné sladkosti, ktoré zabezpečilo vedenie školy a doručil nám ho osobne pán zástupca Ľuboš Zlatohlavý. Sladkosti boli  skvelé, verme, že práve tak, ako toto prvojúnové netradičné dopoludnie.

            Fotoalbum

        • Rozlúčka so školou
          • Rozlúčka so školou

          • 24. máj 2021. Chodby už nie sú viac prázdne, v priestoroch školy opäť zavládol ruch. Jediná trieda, ktorá ostala prázdna, bola tá naša. Na tento deň však tak skoro nezabudneme. Lúčili sme sa so školou, spolužiakmi, učiteľmi.

            Na Nádvorí úspechov spolu s nami stáli aj mladší žiaci, ktorí nám v tichosti závideli, že už máme po školských povinnostiach a útrapách. Vedzte však, milí žiaci, že na časy strávené na strednej škole nikdy nezabudnete. Práve im sme venovali prvú časť nášho rozlúčkového príhovoru. S odchodom sme sa zamysleli, čo nám dala škola. Dnes si uvedomujeme, že škola, to nie je len veľká budova plná neraz prísnych a nekompromisných učiteľov. Pod pojmom škola sa skrýva mladosť, slzy, smiech a oslobodzujúce zvonenie oznamujúce koniec hodiny. Je miestom  celoživotných priateľstiev, prvých lások, spoznávania vlastných kvalít či nedostatkov, skvelých zážitkov a neopakovateľných spomienok. Jednoducho povedané, škola popri vzdelávaní a vychovávaní, nám pomaly odhaľuje nástrahy súčasného sveta a pomáha pripraviť sa, nám mladým ľuďom, na plynulý vstup do dospelosti. V mene svojich spolužiakov sme sa poďakovali naším triednym učiteľkám Mgr. Pramugovej a Mgr. Vozarskej. Naše drahé triedne učiteľky, Jarmilka a Ivanka, nám vždy dokázali dobre poradiť, držali nad nami ochrannú ruku, nabehali toľké kilometre cez prestávky do triedy, aby sme ako kolektív fungovali, tak ako sa patrilo. Vedeniu školy sme poďakovali za to, že nám vytvorilo podmienky pre štúdium a športové aktivity na našej alma mater. Cteným profesorom sme vyslovili vďaku za stálu snahu formovať naše osobnosti. Nezabudli sme sa poďakovať ani ostatným zamestnancom školy, pani Skurkovej za trpezlivosť pri stratených kľúčoch od skrinky, vždy prítomnému pánovi Skurkovi v školskom bufete, dobre naladenej pani Danke na vrátnici, paniam kuchárkam za duple v jedálni, ospravedlnili sme sa aj paniam upratovačkám za nepozdvíhané stoličky v triedach a ocenili sme obetavú prácu vždy na niečom tvrdo pracujúceho pána školníka.

            Osobitne by sme chceli vyzdvihnúť príhovor pani učiteľky Olearník Štefanovej a pána učiteľa Kubánku, ktorý bol popretkávaný veľmi inšpiratívnymi myšlienkami. Najviac nás upútali slová pani učiteľky: „Lúčenie je chvíľa, v ktorej treba byť hrdinom, zatlačiť slzy, vysmiať sa snom, necítiť bolesť, necítiť krivdy, povedať: „zbohom", no nezabudnúť nikdy“.

            Skončila sa naša spoločná púť a začína sa púť jednotlivca. Avšak každý z nás, poznačený týmto súžitím na škole Elbe, bude, dúfam, vnášať nebojácneho športového ducha s odhodlaním vždy sa pobiť o víťazstvo do svojho života aj do ďalších študijných či pracovných kolektívov. Všetky spomienky na našu Elbu si uchováme v pamäti. Z celého srdca úprimne ďakujeme každému z vás.

            Fotoalbum

            Peter Milenky, 4.A

        • Stužkovanie maturantov
          • Stužkovanie maturantov

          • Prvý májový týždeň sa v exteriéri školy konalo slávnostné stužkovanie maturitných tried 4.A a Oktáva. Ďakujeme všetkým učiteľom, ktorí prijali naše pozvanie a sprevádzali nás pri posledných chvíľach na strednej škole. Roky 2020 – 2021 poznačili azda každého z nás, zmenili naše plány, hodnoty či myslenie. O to väčšmi nás potešilo, že sme sa po dlhom čase mohli vidieť s našimi profesormi na Nádvorí úspechov a aspoň symbolicky sa mysľou preniesť na stužkovú slávnosť. Chceli sme dodržať všetky tradície. Pred samotným stužkovaním sme sa poslednýkrát stretli na triednickej hodine a zapečatili triednu knihu. Nechýbal slávnostný nástup žiakov v sprievode hudby a následne sme dekorovali šerpami pána zriaďovateľa, pána riaditeľa a triedne učiteľky. Budúce maturantky z 3.A asistovali so saténovým vankúšom ozdobeným našimi vyšívanými stužkami triednym učiteľkám Mgr. Jarmile Pramugovej a Mgr. Ivane Vozarskej pri pripínaní stužiek. Vzápätí sme si s hrdosťou zaspievali študentskú hymnu Gaudeums igitur, ktorej melódia vznikla už v trinástom storočí v prostredí Bolonskej univerzity. Vypočuli sme si príhovory našich triednych učiteliek, pána riaditeľa i zriaďovateľa. Každý jeden z príhovorov obsahoval myšlienky a odkazy, ktoré  v nás rezonujú doteraz. Pán zriaďovateľ sa s nami rozlúčil citáciou zo športového slangu: „Zápas sa končí až vtedy, keď vyhráme.“ Na záver na znak našej úcty a vďaky sme učiteľom rozdali kvety a dary a absolvovali spoločné fotenie s celým pedagogickým zborom. Naše stužkovanie sme ukončili rozbitím hlineného džbánu v duchu tradície, ktorá už roky žije na stužkových slávnostiach. Každý z nás si odložil hlinený črep a veríme, že pohľad naň nás aspoň na chvíľu opäť vráti do školských lavíc a prinesie šťastie do budúcna.

            Fotoalbum Stužkovanie Oktáva

            Fotoalbum Stužkovanie 4.A

            Šimon Rimák, 8.G

        • V Národnom športovom centre Šamorín
          • V Šamoríne medzi najlepšími

          • Zatiaľ čo väčšina športovcov na Slovensku mohla trénovať iba v domácich podmienkach, najlepší z najlepších dostali šancu trénovať v bubline šamorínskeho X-bionic Sphere. Medzi nich sa radí aj naša žiačka sexty Nina Podracká.

            Ako slovenská reprezentantka v kickboxe dostala príležitosť zatrénovať si v národnom športovom centre po boku bojovníkov z celej krajiny. Trénovala počas týždňa od 26. apríla 2021. V rámci pobytu absolvovala veľké množstvo náročných tréningov v podobe atletiky, plávania, posilňovania či kickboxu, ale aj regeneráciu vo wellness či zábavu v kine alebo pri bowlingu. Povinnosťou bolo samozrejme PCR testovanie, ktorým sa celý program začal.

            Po tomto reprezentačnom sústredení sa Nina pripravuje na júnové Majstrovstvá SR, na ktorých sa pokúsi obhájiť medaile z minulého roka. Následne aj na Majstrovstvách Európy.

        • Tradičné stavanie mája
          • Tradičné stavanie mája

          • Posledný aprílový deň sa na našej škole každoročne viaže s ľudovou tradíciou “stavania mája”. Pestrofarebný máj je symbolom krásy, prebúdzajúceho sa života a samozrejme lásky. Je zároveň prejavom úcty a žičlivosti. Máj je pôvodne mladý stromček, najčastejšie smrekový, jedľový alebo brezový, ktorý bol symbolom boja zimy s jarou, symbolom obnovujúcej sa prírody. Neskôr máje stavali mládenci pred domom dievčaťa na vydaj. Aj my sme si náš máj ozdobili farebnými stužkami a spoločne ho vztýčili.

        • Energia doma
          • Hľadá sa energia

          • Od 1. decembra 2020 odštartoval už 8. ročník celoslovenskej súťaže Hľadá sa energia!, ktorá je určená pre žiakov základných škôl a osemročných gymnázií. Toho roku sme sa do súťaže zapojili aj my so žiačkou z Tercie (Luciou Bogdaňovou) a žiačkami z Kvarty (Tamarou Chovancovou a Annou Tamarou Farkašovou), pod vedením pani učiteliek Voľanskej a Pramugovej. Na tímy čaká množstvo náročných úloh, ktoré preveria nielen vedomosti, ale aj tímovú spoluprácu, manuálnu zručnosť a kreativitu.

            Usporiadateľom súťaže je Západoslovenská energetika a. s.

            Časť Energia doma sa venuje štyrom hlavným témam:

            1. Čo je energia? – Žiaci sa dozvedia, čo je to energia a čo všetko môže byť zdrojom energie.
            2. Využitie energie – Žiaci majú objaviť veci v domácnosti, ktoré potrebujú energiu, a zistia, ako energia funguje a odkiaľ pochádza. Dozvedia sa tiež, aký rozdiel je medzi obnoviteľnými a neobnoviteľnými zdrojmi energie a ako si môžu vyrobiť jednoduchý elektrický obvod.
            3. Plytvanie energiou – Žiaci preskúmajú, ako by vyzeral jeden deň bez energie a budú hľadať spôsoby, ako sa dá zabrániť jej plytvaniu.
            4. Bezpečnosť – Žiaci sa stanú Superhrdinami, ktorí majú ochrániť ostatných pred nebezpečenstvom, ktoré na nich číha v kuchyni. Hľadajú veci, ktoré ohrozujú bezpečnosť, a následne sa dozvedia, ako sa dajú napraviť.

            Aké úlohy už dievčatá spracovali a čo nás ešte čaká?

            1. Úloha: Nevyspytateľný rok 2020

            V prvej úlohe bolo treba spracovať tému pandémie spôsobenej koronavírusom v 3 prezentáciách. Členky tímu si medzi sebou rozdelili 3 tematické okruhy – Emisie v roku 2020, Nové technológie, Nové vedomosti. Každá členka vypracovala na zvolený okruh prezentáciu v rozsahu maximálne 10 slajdov.

            Termín: do 31. 01. 2021

            2. Úloha: 28 dní

            Druhá úloha bola postavená na reálnom overení ako začať bojovať proti klimatickej kríze z vlastnej detskej izby, či domácnosti. Dievčatá počas 28 dní (4 týždne) poctivo doma recyklovali odpad a všetko natáčali. Výsledok poslali komisii.

            Termín: do 31. 03. 2021

            3. Úloha: Zoznámte sa, vodík

            Treťou úlohou je vytvoriť plagát o najmenšom chemickom prvku. Aj keď je vodík najmenším atómom, jeho vlastnosti sú neoceniteľné a využitie je pre ľudstvo obrovské. Pozorne študujú  jeho využitie v energetike, pátrajú po tom, čo je to vlastne palivový článok a ako funguje. Skúšajú predpovedať, či v budúcnosti nahradia autá so spaľovacím motorom práve tie na vodík. Alebo zvíťazia elektromobily? Pri svojom pátraní určite narazia na termíny ako zelený, sivý či hnedý vodík. Práve teraz skúmajú: má vodík vôbec farbu...?

            Termín: do 30. 04. 2021

            4. Úloha: Detektor obvodov – ešte nás len čaká...

            ...dievčatám držíme palce!

        • Sofia túži súťažiť na ZOH 2022
          • Sofia túži súťažiť na ZOH 2022

          • Mária Sofia Pucherová (žiačka Oktávy) a Nikita Lysak tvoria od decembra 2020 tanečný pár na ľade. Momentálne sa pripravujú na kvalifikačné preteky, na ktorých si plánujú vybojovať miestenku na Zimné olympijské hry 2022 v Pekingu.

            Aj počas pandémie a lockdownu majú každodenné tréningy a to nielen na ľade, ale aj na „suchu” v podobe baletu, gymnastiky a posilňovania. Ich cieľ je čím ďalej tým bližšie a pre nich to znamená len jedno –  neprestávať trénovať!

            Pozrite si ich video športový medailón v Televíznej Regine RTVS.

            Sofii všetci držíme palce!!!

        • Ponožková výzva
          • Ponožková výzva

          • 21. marca si pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. V tento deň prebiehala ponožková výzva, ktorej sa mohli zúčastniť ľudia po celom svete. Známi i nezmámi ľudia si obuli ponožky rôznych farieb, veľkostí a svoje fotky zdieľali na sociálnych sieťach, aby potešili ľudí s Downovým syndrómom.

            Pýtate sa, prečo práve ponožky? Ľudia s Downovým syndrómom majú 47 chromozómov namiesto typických 46. K dispozícii je dodatočná kópia 21. chromozómu. Ponožky sa stali symbolom preto, lebo svojím tvarom pripomínajú práve chromozómy.

            Aj žiaci SSŠŠ ELBA sa zapojili do tejto výzvy a vyjadrili tak úctu a sympatie početnej komunite ľudí s Downovým syndrómom. Neostali sme iba pri pestrofarebných ponožkách. Pri tejto príležitosti sme sa na online hodinách zhovárali o tom, aké je to byť „iný“ v dnešnom svete. V rámci diskusie sme spoločne definovali termíny ako inakosť, akceptácia, inklúzia v našej spoločnosti. Príspevky a vyjadrenia našich žiakov si budete môcť prečítať v novom vydaní školského časopisu.

        • Marek Copák – športovec roka 2020
          • Marek Copák – športovec roka 2020

          • Ocenenia pre najlepších strelcov

            Každoročne prezident Slovenského streleckého zväzu (SSZ) Miloš Benca oceňuje najúspešnejších strelcov, trénerov aj družstvá, ktoré v danom roku dosiahli významné úspechy a priniesli cenné medaile z medzinárodných súťaží. Maturant Marek Copák, žiak Oktávy, aj jeho družstvo, získali ocenenia za úspechy dosiahnuté na Majstrovstvách Európy (Wroclaw Poľsko) vo februári roku 2020. Ocenenia si mali oficiálne prevziať v Bratislave na galavečeri, ale kvôli pandémii bol galavečer zrušený. Ceny Marekovi poslali a cez telefón mu poďakovali. Zablahoželal mu aj prezident Slovenského streleckého zväzu (SSZ).

            Blahoželáme!!!

        • Moja obľúbená kniha
          • Moja obľúbená kniha

          • Vzácnosť, ktorú mnohí nedocenia

            Aj takto by sme mohli nazvať KNIHU. Je to nástroj, ktorý zapaľuje predstavivosť, je najtichším a najstálejším priateľom človeka, je najprístupnejším a najmúdrejším poradcom a najtrpezlivejším učiteľom. Dom bez kníh je ako miestnosť bez okien.

            Už aj v barokovej literatúre Hugolín Gavlovič vo svojom diele Valaská škola – mravúv stodola tvrdí, že čítanie kníh nás nielen vzdeláva, ale robí z nás lepších ľudí.

            A preto sme sa aj my, ELBÁCI, dňa 19. marca 2021 stretli vo virtuálnom priestore aplikácie TEAMS, aby sme si pripomenuli, že mesiac marec je mesiacom knihy.

            Zúčastnení žiaci mali za úlohu pripraviť si krátku prezentáciu o svojej obľúbenej knihe. A naozaj, bolo čo počúvať! Od denníka, témy holokaustu, cez dobrodružnú literatúru, fantasy, životopisných tém až po encyklopédiu a motivačné myšlienky. Žiaci si cez svoje prezentácie precvičili schopnosť verbálneho prejavu, mnohí mali pripravené aj citáty zaujímavých častí svojich kníh. Určite všetci zaujali, veríme, že celé podujatie bolo naozaj obohacujúce a motivačné. Pochvalne sa vyjadroval  pán zriaďovateľ Ing. Emil Blicha, pán riaditeľ Mgr. Juraj Skrip a aj pán zástupca Mgr. Ľuboš Zlatohlavý, ktorí pozvanie na túto akciu prijali a všetkým žiakom za ich myšlienky úprimne poďakovali.

            Toto podujatie zorganizovali pani učiteľky Mgr. Miloslava Olearník Štefanová a Mgr. Andrea Hocmanová.

            Zúčastnení žiaci:

            • Branislav Guľaš – II. C, Denník Anny Frankovej - Otto H. Frank, Mirjam Presslerová
            • Radoslava Lešková – IV. G, Prípad Jossua - Bod 0 – M. G. Harris
            • Filip Nemjo – III. G, Spirit animals – Marie Lu
            • Ema Šándorová – IV. A, Nekonečný prameň vašej sily – Joseph Murphy
            • Martin Kohút – III. G, Encyklopédia II. svetovej vojny
            • Tamara Tokárová – IV. G, Valčík stromov a oblohy – Jean-Michel Guenassia
            • Frederika Okresová – IV. A, Zázraky Pátra Pia – Allegri Renzo
            • Lucia Bogdaňová – III. G, Trón zo skla – Sarah J. Maas
            • Marko Kašprišin – III. G, Štyria kamaráti v akcii – Thomas Brezina
            • Diana Bereza – IV. G, Charlie a továreň na čokoládu – Roald Dahl
            • Šimon Rimák – VIII. G, Cesta pokojného bojovníka – Dan Millman
            • Marika Kohútová – I. C, Toto je moje srdce – C. C. Hunter

            Všetky spomínané knihy sú v ponuke na www.martinus.sk

        •  Samuel Michalko - majster Slovenska
          • Samuel Michalko - majster Slovenska

          • Žiak našej školy, Samuel Michalko, sa v dňoch 20 - 21. 2. 2021 zúčastnil Majstrovstiev SR muži a ženy. Získal na nich zlatú medailu v štafete 4x200 m a titul majstra Slovenska. Zúčastnil sa tiež Halových majstrovstiev SR juniorov a junioriek, ktoré sa konali v Bratislave v dňoch 27. - 28. 2. 2021. Podal na nich slovenský výkon roka a získal titul majster Slovenska. 

            Srdečne blahoželáme!