• Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 na školách ELBA sa nieslo v duchu úsmevov a očakávania. Žiaci a zamestnanci sa zhromaždili v priestoroch školy, aby oslávili ukončenie úspešného školského roka a ocenili najlepších žiakov. Tento významný deň bol zvlášť výnimočný vďaka peknému príhovoru zástupcu riaditeľa a oceneniu hodnotnými knihami. Atmosféra bola plná očakávania a hrdosti na dosiahnuté úspechy počas školského roka.

            Slávnostné podujatie začalo príhovorom zástupcu riaditeľa. Jeho slová boli plné vďaky a povzbudenia. Vyzdvihol úsilie žiakov, ich vzdelávací pokrok a osobnostný rozvoj. V príhovore zdôraznil dôležitosť vzdelania a zodpovednosti, ktorú majú žiaci voči sebe aj spoločnosti. Vyzval ich, aby sa naďalej snažili a nikdy nezabúdali na svoje ciele a sny.

            Po príhovore nasledovalo ocenenie najlepších žiakov. Tí, ktorí si vynikajúcimi výsledkami a vzorovým správaním získali pozornosť svojich učiteľov a spolužiakov, boli odmenení hodnotnými knihami. Tieto knihy mali symbolizovať cestu vedomostí, rozvoj a inšpiráciu pre budúcnosť.

            Takéto slávnostné ukončenie školského roka má pre školu ELBA významnú hodnotu. Okrem toho, že si žiaci uvedomujú svoje úspechy a majú motiváciu pre ďalšie vzdelávanie, poskytuje to aj príležitosť na vyjadrenie vďaky učiteľom a rodičom za ich podporu počas školského roka.

            Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 na školách ELBA bolo zážitkom pre všetkých zúčastnených. Bol to čas osláv, povzbudenia a hrdosti na úspechy žiakov. Príhovor zástupcu riaditeľa a ocenenie najlepších žiakov hodnotnými knihami prispeli k vytvoreniu vzácnej atmosféry, ktorá pripomenula význam vzdelania a povzbudila žiakov na ich vzdelávacej ceste.

        • Športový deň plný zábavy, súťaží, gurmánskych zážitkov a vyhlásenie najlepšieho športovca SSŠŠ ELBA
          • Športový deň plný zábavy, súťaží, gurmánskych zážitkov a vyhlásenie najlepšieho športovca SSŠŠ ELBA

          • Celý deň bol preplnený rôznymi športovými aktivitami, ktoré priniesli zábavu a adrenalín pre všetkých zúčastnených. Študenti škôl ELBA a EES súťažili v rôznych športových disciplínach. V oboch kategóriách sa súťažilo v hode na cieľ, kope na cieľ, prekážkovom behu a hode bremenom. Mohli by sme tu teraz menovať víťazov, ale v skutočnosti boli víťazmi všetci, ktorí sa dnes súťaží zúčastnili.

            Okrem športových aktivít sa však súťažilo aj na inom poli - vo varení guláša. Štrnásť tried sa s chuťou sa pustilo do prípravy tradičného slovenského jedla. Vo vzduchu sa šírila vôňa vareného mäsa, cibule a korenín, čo rozhýbalo chuťové poháriky všetkých prítomných.

            Po vyčerpávajúcom športovaní a varení sa všetci zhromaždili na multifunkčnom ihrisku, kde sa konalo slávnostné vyhlásenie najlepších v jednotlivých súťažiach, najlepších „kuchárov“ a zlatým klincom bolo vyhlásenie najlepšieho športovca športovej školy za rok 2022/2023. Napätie bolo cítiť vo vzduchu, keď zriaďovateľ školy v spoločnosti zastupujúceho riaditeľa školy otvoril obálku obsahujúcu meno víťaza.

            Nakoniec sa meno najlepšieho športovca odhalilo – Erik Gulák, študent, ktorý vynikal svojimi výkonmi vo volejbalovom družstve VK Mirad PU Prešov. Jeho neustála snaha sa zlepšovať a športová zručnosť ho priviedli k tomuto výnimočnému oceneniu.

            Celý športový deň a súťaž vo varení guláša priniesli nielen súťažnú atmosféru a zábavu, ale tiež posilnili puto medzi študentmi a učiteľmi. Podujatie vytvorilo príležitosť na vzájomné spoznávanie a podporu medzi jednotlivými triedami. Okrem toho, súťaž vo varení guláša umožnila odhalenie skrytých talentov varenia a poskytla príležitosť pre zdieľanie tradícií a chutí.

            Na tento úspešný športový deň v školách ELBA a EES sa bude ešte dlho spomínať ako na výnimočné podujatie plné zábavy, súťaže a vzájomného povzbudzovania. Tešíme sa na ďalšie športové udalosti, ktoré posilnia športového ducha medzi študentmi.

            Zajtra nás ešte čaká ukončenie školského roka spojené s odovzdávaním vysvedčení a potom už hor sa na prázdniny...