• Cvičenie na ochranu života a zdravia
          • Cvičenie na ochranu života a zdravia

          • 24. júna 2021 sa 50 žiakov našej školy zúčastnilo Cvičenia na ochranu života a zdravia a Behu olympijského dňa. Všetci účastníci cvičenia boli poučení o BOZP na hodinách športovej prípravy. Výučba na Delni prebiehala v piatich skupinách, pod dohľadom učiteľov:

            • Dopravná výchova: Mgr. Viera Voľanská Huntejová, PaedDr. Erika Petrašková, PhD., 
            • Civilná ochrana: Mgr. Ivana Vozarská, Mgr. Katarína Valková,
            • Pohyb a pobyt v prírode, topografia: Mgr. Zuzana Petreková, Ing. Iryna Leshko, PhD., 
            • Zdravotná príprava: Mgr. Simona Kokindová, PaedDr. Miriam Berezovská,
            • Technické činnosti a športy: Mgr. Milan Kundľa, Blanka Hympánová.
            • Beh olympijského dňa: PaedDr. Marcela Mrázová, PhDr. Miloslava Olerník Štefanová, Mgr. Radoslav Kubánka, Mgr. Richard Purdeš.

            Vedúcim COZAZu bol Mgr. Milan Kundľa.

            Cieľom cvičenia bolo upevnenie branno-športových vedomostí a zručností, psychickej a fyzickej odolnosti, naučenie sa činnostiam pri situáciách ohrozenia a získanie schopnosti poskytovať prvú pomoc. Cvičenie prebehlo v súlade s časovým harmonogramom, bez zdravotných komplikácií. Na záver jednotliví učitelia vyhodnotili prácu žiakov na stanovištiach a spolu sa presunuli na ukončenie účelového cvičenia do areálu SSŠŠ Elba. 
             

        • Výstava starožitných a raritných predmetov
          • Výstava starožitných a raritných predmetov

          • Je peknou tradíciou v rámci našich škôl, že koncom mája Súkromné centrum voľného času ELBA organizuje Výstavu starožitných a raritných predmetov, ktorá nesie meno nášho dlhoročného kolegu a zakladateľa tohto podujatia, pána Ing. Juraja Bessenyiho. V tradícii pokračujeme aj tento školský rok, síce trochu neskôr, ale to len preto, že nám to situácia okolo nás nedovolila v pôvodnom termíne. Zaujímavá a podnetná výstava nielen pre učiteľov, ale hlavne pre našich žiakov, bola slávnostne otvorená 8. júna 2021. Je inštalovaná v učebni I. A v pavilóne B – prízemie SSŠŠ ELBA a prístupná bude až do 30. júna 2021, denne od 9.00 do 14.00 hod. Najlepšie exponáty budú  ohodnotené odbornou porotou a získajú ocenenie.

             

        • MDD v Ekoparku
          • MDD v Ekoparku

          • Medzinárodný deň detí je sviatok, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta, zvyčajne každoročne 1. júna. Na Slovensku sa slávi od roku 1952. Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve, v Švajčiarsku v roku 1925. Wikipédia

            Ani u nás, na SSŠŠ ELBA, samozrejme nezabúdame na tento deň. Tento rok sme sa rozhodli osláviť Deň detí inak ako doteraz. Rozhodli sme sa navštíviť EKOPARK Holá hora v Prešove, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti, starším Prešovčanom dobre známej, Kolmanovej záhrady. Mnohí žiaci našej školy navštívili EKOPARK po prvý raz v živote. Po necelej hodine chôdze vychádzkovým tempom cez rušné mesto sme dorazili do cieľa. Veríme, že spojenie udržiavaných trávnatých ihrísk, pestovanej záhrady s popismi zaujímavých rastlín a stromov, malej farmy s poníkmi, ovcami, kozami, ale aj voliérami pre andulky, hrdličky či holuby  príjemne prekvapilo a zaujalo našich žiakov. V EKOPARKU sa dokonca nachádza aj dnes populárny knižný stánok, z ktorého si bezodplatne môžete vziať akúkoľvek knihu a takisto akúkoľvek svoju knihu tam priniesť. Voľné dopoludnie bez príkazov a zákazov strávili naši žiaci športovými hrami, prehliadkou parku, niektorí si urobili aj malý piknik v tráve, neformálne konverzovali s učiteľmi.

            Hladní a smädní využili služby miestneho bufetu. Napokon prišiel rad aj na nevyhnutné sladkosti, ktoré zabezpečilo vedenie školy a doručil nám ho osobne pán zástupca Ľuboš Zlatohlavý. Sladkosti boli  skvelé, verme, že práve tak, ako toto prvojúnové netradičné dopoludnie.

            Fotoalbum